vestnik

Župan prijavil Socialne demokrate zaradi 2,5 evra  

Timotej Milanov, 12. 7. 2018
Leon Novak
Socialni demokrati so letos v Lendavi organizirali kresovanje. 
Aktualno

Iz lendavske občine spet prihaja zgodba, ki bi jo lahko videli kot nov spor med vodstvom občine in lendavsko območno organizacijo Socialnih demokratov, v kateri so večkrat kritični do potez župana Antona Balažka.  

Tokrat se je zaiskrilo zaradi prvomajske prireditve, ki jo je v Lendavi organizirala območna organizacija Socialnih demokratov. Na omenjeni prireditvi sta po besedah vodje prireditve in podpredsednika OO SD Lendava Alena Dominića zatajila dva od treh agregatov za električno energijo, ki so si jih izposodili od lendavskih gasilcev. Dominić pojasnjuje, da so se v želji, da bi rešili prireditev, nepooblaščeno priklopili na električno vtičnico na javni razsvetljavi. »Po prvomajskih praznikih smo to povedali Tiborju Hebarju z občine, saj smo mislili, da lahko zadevo rešimo brez eskalacij,« pravi Dominić, ki dodaja, da je občina nato kljub temu poslala pismo o poizvedbi na več naslovov, kasneje pa je na policijo podala še predlog za kazenski pregon.

a653e52eac47f62b78b1a6639a6b3684
Leon Novak
Kresovanje v Lendavi


Zadeva je po besedah Dominića trenutno na tožilstvu, ki ga bo kot vodjo prireditve obravnavalo zaradi majhne tatvine. Pri tem izpostavlja, da naj bi domnevna škoda znašala 2,5 evra, to informacijo je po lastnih besedah dobil od policistov, ki naj bi se o tem pozanimali pri družbi Elektro Maribor. Predlog za pregon sta po besedah Dominića spisala župan Balažek in vodja županovega urada Aleš Kozar. »Počaščen sem, da se župan in gospod Kozar toliko ukvarjata z mano,« zadevo komentira Dominić, ki opozarja, da je šlo pri pokvarjenih agregatih za opremo PGD Lendava in se sprašuje, kaj bi bilo, če bi zatajila pri nalogah, povezanih z zaščito in reševanjem.
Za komentar smo zaprosili tudi vodstvo lendavske občine, odgovor še čakamo.



lendava kresovanje