vestnik

Z današnjim dnem prepovedano kuriti v naravi

Vestnik.si, 25. 6. 2019
Sašo Bizjak
Z današnjim je razglašena veliko požarna ogroženost naravnega okolja. 
Aktualno

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja, ki je začela veljati danes. 

Zaradi vse višjih temperatur in vrhunca vročinskega vala - temperature naj bi v četrtek dosegle 35 stopinj Celzija, na Primorskem naj bi se dvignile do 37 stopinj Celzija - je Uprava RS za zaščito in reševanje z današnjim dnem razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja.


5bad11350edd0c254235ccba0ee784cb
Andrejpet
Z današnjim je razglašena veliko požarna ogroženost naravnega okolja.


Ta sicer velja na območju občinKoper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in Šempeter – Vrtojba, vendar pa je z dnem razglasitve požarne ogroženosti naravnega okolja poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti. Kot so še sporočili, to velja tudi za kurjenje kresov, požiganje na območjih ob infrastrukturnih objektih, tudi izven pozidanih površin je prepovedano uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, ter izvajati ognjemete.


V času požarne ogroženosti naravnega okolja bosta tudi Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija izvajala poostren nadzor.

Pixabay
Z današnjim je razglašena veliko požarna ogroženost naravnega okolja. 
uprava rs za zaščito in reševanje požarna ogroženost poostren nadzor