vestnik

Vestnikov vlak: Kdaj na pot in navodila za potnike

Vestnik, 27. 5. 2019
Popularno

V soboto, 1. junija, bo proti slovenski obali peljal Vestnikov vlak. Obnovili smo tradicijo, tako da se bomo do Kopra popeljali z vlakom Slovenskih železnic. 

Ker nas od izleta loči le še nekaj dni, smo pripravili kratka navodila in informacije o izletu.
Odhodna mesta in ure
- Železniška postaja MURSKA SOBOTA: ob 4. uri
- Železniški postaji LJUTOMER in LJUTOMER MESTO (vlak stoji na obeh):
predvidoma ob 4.13 uri (bodite na postaji vsaj 10 minut prej)
- Železniška postaja ORMOŽ: ob 4.28 uri (bodite na postaji vsaj 10 minut prej)


Potovanje se bo nadaljevalo v smeri Ljubljane in Kopra. Vlak vas bo popeljal vse do mesta Koper, prestopanja v Divači ne bo. Predviden prihod v Koper je ob 9.17 uri.V Kopru se boste potniki po izstopu z vlaka zbrali na postaji, nato pa se boste vsi skupaj napotili proti trem avtobusom. Sedežnega reda in razporeda nismo predvideli, saj gre le za nekaj minut vožnje do središča mesta Koper. Po izstopu iz avtobusa se boste podali na sprehod v treh skupinah (vsak avtobus ima svojega vodnika). Vodniki bodo potnike čakali na postaji v Murski Soboti. To bodo Jože Ornik (031 831 626), Metka Uranker (031 859 563) in Nino Dotto (051 620 202).

Z ladjo ob obali

Potniki se boste po sprehodu skozi Koper vkrcali na barke na pomolu, ki varuje koprsko marino. Tistim, ki imajo težave ob vožnji s čolni in barkami, predlagamo, da ta dan zaužijejo kakšno tabletko proti slabosti. Vožnja bo trajala predvidoma 60 minut, nato pa sledi izkrcanje v Izoli. Upoštevajte varnostna navodila posadke.


801fe27dd8403f99604906ae3bd0b819
Nataša Juhnov

Vreme in oprema

Kot vemo, je letos vreme še posebno muhasto. Predlagamo, da pozorno spremljate vremensko napoved in prilagodite svojo garderobo. Vzemite na pot kako čepico, vetrovko, morda tudi manjši nahrbtnik za shranjevanje osebnih potrebščin, v primeru slabega vremena ne pozabite na dežnik ali pelerino.Seveda priporočamo tudi športno obutev oziroma takšno, v kateri boste lahko dobro hodili in ni zdrsljiva.

Varnost

Prosimo vas, da ste pozorni na svoje osebne predmete, da pazite na svoje dokumente. Ne oddaljujte se od skupine. Če boste med vodenjem zapustili skupino, pa o tem obvestite vašega vodnika.
Četudi ne gremo čez mejo, predlagamo, da imate pri sebi osebni dokument.

Povratek

Ob dogovorjeni uri se boste izpred gostišča v kraju Marezige nad Koprom z avtobusi odpeljali na železniško postajo Koper. Počakajte na navodila in se vkrcajte na vlak. Vlak odpelje ob 16.59.Izstopanje iz vlaka je na istih mestih kot jutranje vstopanje. Svoje najbližje boste o predvidenem prihodu lahko obvestili z mobilnim telefonom, ko se bomo približevali Ormožu. Vlak lahko ima tudi kakšno manjšo zamudo, saj veste, da je potovanje kar dolgo in zmerom obstaja možnost, da pride do odmika od načrtovanega urnika.
Želimo vam prijetno potovanje in obilico lepih doživetij.
Ekipa VESTNIK Tours in vaši VESTNIKOVCI.
Vestnikov vlak Slovenske železnice navodila