vestnik

To so županski kandidati v Pomurju 

Timotej Milanov, 20. 9. 2018
Aleš Cipot
Alekdander Jevšek, na fotografiji v družbi ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je napovedal ponovno kandidaturo za župana Mestne občine Murska Sobota. 
Aktualno

Preverili smo, kateri pomurski župani se bodo potegovali za ponovno izvolitev in kdo so njihovi protikandidati.

Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je pred kratkim javno napovedal, da gre po še en mandat. Kot je zapisal na družbenem omrežju, se je med drugim tako odločil, ker želi dokončati načrte, ki si jih je zadal. Njegov protikandidat iz vrst SDS bo najverjetneje Bojan Petrijan, nekdanji direktor soboške mestne uprave, ki se je s te funkcije poslovil, potem ko je Jevšek prevzel vodenje mestne občine. Petrijan nam je potrdil, da je evidentiran kandidat, a da odločitev še ni dokončna. V začetku leta se je h kandidaturi nagibal tudi podžupan mestne občine in mestni svetnik SMC Boštjan Berlak, ki pravi, da bo kmalu sporočil svojo dokončno odločitev glede tega.



Župan Moravskih Toplic Alojz Glavač nam je že v začetku leta potrdil, da se bo potegoval za še en mandat. Za zdaj je njegov edini protikandidat Borut Vojkovič iz Mlajtinec, ki je hkrati napovedal še kandidaturo na volitvah v evropski parlament naslednje leto. V obeh primerih želi kandidirati kot neodvisen kandidat.
Znova bo kandidiral tudi črenšovski župan Anton Törnar, medtem ko se je občinski svetnik NSi Miha Horvat, ki je v začetku še razmišljal o kandidaturi, odločil, da se letos še ne bo spustil v boj za župansko funkcijo. Tudi župan Kobilja Robert Ščap vidi izziv v nadaljevanju številnih projektov, ki so jih začeli v tem mandatu.


Za enako potezo se je odločil puconski župan Ludvik Novak. »Od županovanja sem se poslovil že pred štirimi leti, vendar sem zaradi neljubega dogodka ponovno postal župan. Medtem smo se lotili novih projektov, ki jih je treba dokončati,« pravi Novak. Že šestič bo za župana Občine Dobrovnik kandidiral Marjan Kardinar. »Glede na storjeno v preteklem obdobju in glede na izzive, ki nas čakajo v prihodnjem obdobju, sem se odločil, da se bom še enkrat potegoval za nov mandat,« pravi šalovski župan Iztok Fartek. Lendavski župan Anton Balažek še ni sprejel dokončne odločitve o kandidaturi, je pa svojo kandidaturo napovedal lendavski občinski svetnik Mihael Kasaš.

4c1ef8c5909d8a05314b0c40c2828459
Aleš Cipot
Ludvik Novak


Gornjeradgonski župan Stanislav Rojko se je po lastnih besedah v začetku leta še nagibal k vnovični kandidaturi, takrat je kandidaturo napovedal tudi občinski svetnik SMC Dušan Zagorc. Rojko tokrat na naše vprašanje ni odgovoril.
Tišinskemu županu Francu Horvatu, ki bo spet kandidiral, bo med kandidati delal družbo občinski svetnik NSi Ivan Horvat, ki nam je potrdil, da se bo potegoval za županski mandat. Horvat je sicer pomočnik direktorja gornjeradgonskega zdravstvenega doma.
Tudi župan Razkrižja Stanko Ivanušič bo kandidiral še enkrat, med drugim želi nadaljevati tudi s projekti obnove cestne infrastrukture v občini.


Za županjo Občine Cankova bo kandidirala občinska svetnica Angela Vratuša, ki si prizadeva za širšo strankarsko podporo. Zdajšnji, dolgoletni župan Drago Vogrinčič se za naš medij glede kandidature še ni izjasnil. Že v začetku leta so vnovično kandidaturo na letošnjih volitvah napovedali še Miroslav Petrovič (Sv. Jurij ob Ščavnici), Jožef Škalič (Kuzma), Vesna Jerala Zver (Turnišče) in Edvard Mihalič (Rogašovci). Da bodo ponovno kandidirali, so zdaj potrdili še Ludvik Orban (Hodoš), Slavko Petovar (Veržej), Branko Belec (Križevci), Cvetka Ficko (Grad), Franc Šlihthuber (Gornji Petrovci) in Milan Kerman (Beltinci). Za ponovno izvolitev pa se ne bo več potegoval župan Apač Franc Pižmoht.

1cf139873838cc2e90ec0b9cb7254b7b
Timotej Milanov
Stanko Rojko

lokalne volitve