vestnik

V Fazaneriji naj bi jutri postavili zadnji steber z reflektorji

I. B., A. C., 15. 1. 2019
Aleš Cipot
Skupno bo igrišče osvetljevalo 116 žarometov. 
Šport

Katere nadgradnje pa si v klubu še želijo na stadionu? 

V Fazaneriji naj bi v primeru ugodnega vremena jutri postavili zadnji, četrti, steber razsvetljave. S tem želijo čim manj poškodovati igrišče in travnato površino, zato naj bi do mesta tega stebra dostopali ob vzhodni strani igrišča in ne po južni strani, kot se je sprva predvidevalo. Naj spomnimo, da bodo stadion razsvetljevali skupno štirje stebri s po 29 žarometi. Sicer pa je Dušan Hauko, višji svetovalec za projekte in investicije na oddelku za gospodarske dejavnosti Mestne občine Murska Sobota, napovedal, da bo postavitev in dokončna vezava reflektorjev v omarice opravljena predvidoma do konca januarja.



Katera dela pa se še obetajo na stadionu? Stanko Prelec, član upravnega odbora Nogometne šole Mura: "Načelni dogovor z občino gre v smeri priprave projektne dokumentacije za območje Mestnega stadiona Fazanerija, ki zajema povezavo severne in glavne tribune, preselitev igrišča za šestnajst metrov proti glavni tribuni in morebitno selitev glavnega vhoda na stadion iz smeri Kopališke ulice. Veliko teh reči je odvisnih od proračunskih prioritet, ki jih določa mestni svet na predlog župana, bi pa bilo dobro projekte izdelati in jih imeti pripravljene, saj se po zagovotovilih predsednika Uefe Aleksandra Čeferina za leto 2020 obetajo obsežneješe finančne investicije evropske nogometne zveze za razvoj nogometne infrastrukture tudi v Sloveniji."

955eb489964c975c463f84ee06475d96
Aleš Cipot
V klubu si želijo, da bo prva tekma pod reflektorji odigrana proti Domžalam.

V klubu še naprej upajo, da bo prva tekma pod reflektorji odigrana 2. ali 3. marca proti Domžalam. "Na tem aktivno delamo in si prizadevamo, da bi nam to uspelo doseči. Tekma bi predstavljala osrednji dogodek otvoritve razsvetljave," tako Prelec. Konec decembra je mestna občina prejela sredstva sofinanciranja nogometne zveze v višini 75.000 evrov, poleg tega pa se v tem mesecu nadejajo sklepa o odobritvi sredstev Fundacije za šport, in sicer v višini 85.000 evrov.

Aleš Cipot
NŠ Mura reflektorji