vestnik

Sobočanka med prvimi tremi poslovnimi sekretarkami v Sloveniji

Ines Baler, 15. 6. 2019
Osebni arhiv
Nataša Škedelj je prejemnica certifikata finalistka izbora poslovne asistentke/tajnice leta 2019.
Aktualno

Nataša Škedelj se je nedavno udeležila kongresa Adma, na katerem so razglasili najboljše poslovne asistentke in tajnice leta 2019 v Sloveniji in jim podelili priznanja.

Škedljeva, ki je kot poslovna sekretarka zaposlena na Glasbeni šoli Murska Sobota, je bila med okrog 80 udeleženkami izbrana med prve tri. Na gala slovesnosti v Portorožu so ji podelili certifikat finalistka izbora poslovne asistentke/tajnice leta 2019. Na Admi, ki jo organizirata Zveza klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije ter Planet GV, je Škedljeva sodelovala prvič. Kandidatke so morale s prijavo poslati še opis projektov s področja pisarniškega poslovanja in poslovne administracije, v katerih so sodelovale, življenjepis, predstaviti so morale pomen svojega delovnega mesta, pogled na vlogo in priložnosti poslovne administracije in pisarniškega poslovanja v prihodnosti ter priporočilo direktorja. Štiričlanska komisija je na podlagi teh dokumentov izbrala pet finalistk, ki so bile povabljene na ustni zagovor. Med temi je bila tudi Škedljeva in tam suvereno predstavila sebe, murskosoboško glasbeno šolo ter mnenje o vlogi in razvoju poklica.



»Ta naslov mi pomeni veliko, je zahvala za celotno dosedanje delo, ki ga v glasbeni šoli opravljam že sedemnajsto leto. Veliko truda je bilo vloženega v to. Zahvaljujem se tudi ravnateljici, ki mi je to omogočila in napisala osebno mnenje o tem, kakšno funkcijo imam na naši šoli. Poleg tega pa še vsem, ki so me spodbujali in podpirali,« je iskrena Škedljeva. Ta kongres se ji obenem zdi odlična priložnost, da se ozavešča o tem, kaj delo poslovnega sekretarja pomeni: »To je večkrat po krivem zaničevano. Slika, ki se pojavi večini ljudi v glavi, ko pomislijo na poslovno sekretarko, zajema tajnico, ki sedi v pisarni, kuha kavo, zaliva rože in je veliko časa sama sebi namen.« Ob tem dodaja, da so poslovni sekretarji v zadnjem desetletju postali pomemben strokovni sodelavec vodstva, ki mora spremljati novosti v svojem poklicu, tehnologiji, delovne procese in medsebojno komunikacijo. »Poslovni sekretar je srce pisarne, pri njem se srečujejo vse poti zaposlenih, je prvi obraz podjetja za okolico, zato je znanje, ki ga mora imeti, čedalje širše,« poudarja sogovornica.
Pri svojem delu, pa tudi v življenju na sploh, se drži gesla Če upaš, če vztrajaš, če moliš in nikoli ne odnehaš, je vse mogoče. Še posebej toplo ji je pri srcu, ko njeno delo prepoznajo tudi starši učencev glasbene šole. Ena od mamic je tako ravnateljici poslala dopis, v katerem je zapisala: »Ob vpisu smo bili presenečeni in veseli, kajti vaša poslovna sekretarka je res prijazna, dobrosrčna, na vsako vprašanje ob vpisu je podrobno odgovorila. Zelo smo veseli, da je takšna oseba na tem delovnem mestu.« Taki in podobni odzivi so tudi razlog, da Škedljeva svoje delo opravlja z veseljem, svoje znanje pa vseskozi nadgrajuje in izpopolnjuje.

Foto:nataša Juhnov
Škedljeva je zaposlena na Glasbeni šoli Murska Sobota. 
kongres adma nataša škedelj Glasbena šola Murska Sobota