vestnik

Skozi vrata v Pomurje bo najprej stopilo devet na novo zaposlenih

Timotej Milanov, 24. 7. 2018
Moms
Tako bo videti južna obala soboške gramoznice po ureditvi. Fotografija Moms
Aktualno

Poleg paviljona Expano bo ob otvoritvi obiskovalcem na urejeni obali soboške gramoznice na voljo tudi motorični park

Vsa dela na paviljonu Expano se izvajajo v skladu s projekti in dovoljenji ter v skladu s terminskimi plani, pojasnjujejo na soboški občini. Ob soboški gramoznici bo tako v skladu s pričakovanji zaživelo regijsko promocijsko središče pod geslom Vrata v Pomurje. »Gradbeno-obrtniška dela so v zaključni fazi, uporabno dovoljenje je v postopku pridobivanja. Pogodbeni roki za izdelavo, dobavo in montažo notranje opreme pa se iztečejo konec oktobra,« pojasnjujejo v mestni upravi. Otvoritev paviljona se bo tako torej zgodila tik pred prvim krogom lokalnih volitev, ki bodo 18. novembra.



Objavljen je bil tudi prvi razpis za delovno mesto, povezano z Expanom. Razvojni center Murska Sobota, ki bo upravljal s paviljonom, tako išče vodjo organizacijske enote. V okviru študije izvedljivosti je sicer za nemoteno delovanje in obratovanje Expana načrtovanih devet novih zaposlitev, pravijo na občini. Potrebovali bodo informatorje, skrbnike informacijskega sistema, vzdrževalce informacijske in druge tehnične opreme ter prodajnike. Razpisi bodo predvidoma objavljeni konec avgusta.

O potrebnem doktoratu
Razvojni center Murska Sobota (RCMS) je pred nedavnim objavil razpise še za nekatera druga delovna mesta, med drugim za koordinatorja za mednarodne projekte, pri tem je pozornost javnosti pritegnila zahtevana izobrazba. Za ta položaj je namreč zahtevan doktorat znanosti s področja družbenih ved oziroma ekonomije. Na vprašanje, zakaj je za to delovno mesto potrebna točno takšna izobrazba, na RCMS odgovarjajo: »Poslanstvo Razvojnega centra Murska Sobota je načrtovanje in koordinacija skladnega regionalnega razvoja. Ob gospodarstvu in podjetništvu, turizmu, kulturi, mobilnosti, okolju in javni infrastrukturi je pomemben steber razvoja tudi spodbujanje raziskovalne dejavnosti. Za slednji namen je RCMS po sklepu sveta zavoda pričel postopek vzpostavitve raziskovalne enote. Eden izmed formalnih pogojev za vodjo raziskovalne enote je tudi doktorat znanosti. Zaradi pričakovane tematske usmeritve predvidenih raziskovalnih projektov je zahtevana izobrazba s področja družbenih ved.«

Ob otvoritvi paviljona bodo v bližnji okolici na voljo tudi nekatere spremljevalne aktivnosti. Med drugim je v teku urejanje južnega dela gramoznice, ki bo zaključena v začetku septembra. Tako bodo uredili nove brežine in zelene površine ter motorični park z otroškim igriščem, tam bo tudi območje za piknike ter prireditve. Ureditev bosta po načrtih arhitekturnega studia Kalamar izvedli družbi Pomgrad in Lesnina MG oprema. Vrednost del, ki zajemajo ureditev okolice in jih bo izvajal Pomgrad, je 805 tisoč evrov. Lesnina MG oprema pa bo postavila motorični park v vrednosti 685 tisoč evrov. Celotna vrednost investicije, ki zajema še ostale stroške, je 1,6 milijona evrov.
Nataša Juhnov
Expano
expano Mestna občina Murska Sobota