vestnik

Rekla je DA: Ko jo je presenetil na brodu na Muri

T. L., 9. 4. 2019
Foto Tanja - www.poroka.si
Poročila sta se v murskosoboškem gradu. 
Popularno

Spoznala sta se v študentskih letih v murskosoboški kavarni, kjer je takoj preskočila iskrica. Hitro se je izkazalo, da je bila res prava.Tako sta Monika, rojena Tušek, in Jožek Špilak ljubezen zapečatila z usodnim da.

Monika se živo spominja tistega 'običajnega' dne. Z njenim Jožkom sta bila zmenjena, da bosta kolesarila do Prlekije in obenem obiskala njene starše. »Predlagal je, da bi se prvič skupaj in s kolesi peljala z brodom čez Muro,« pravi osemindvajsetletnica. Na poti sta se njima pridružila še Jožkova sestra in njen sedemletni sin. Bolj kot se je splav bližal, bolj je bilo Moniki jasno, da ju tam pričakujeta prijatelja, ki sta tudi glasbenika. »Nič mi ni bilo jasno, a moj dragi je šaljivo namignil, da snemajo videospot za novo pesem. Verjela sem,« dodaja Monika. Ko so se končno vkrcali in zapeljali po reki, je brodar ustavil in Jožku na tla položil blazino. »Takrat je padel na kolena in vprašal, ali bi postala njegova žena,« se z iskrico v očeh spominja Monika. Prijatelja, ki naj bi snemala videospot, pa sta zaigrala najino najljubšo pesem Moje zlato,« pripoveduje.


d3ed90dabc6f6844a3a7dd7622ce3c67
Osebni Arhiv
Bolj kot se je splav bližal, bolj je bilo Moniki jasno, da jih pričakujeta prijatelja, ki sta tudi glasbenika.


»Vse je bilo vnaprej zmenjeno in pripravljeno. Do podrobnosti je načrtoval ta podvig. Po tem, ko sem v solzah privolila, so se prikazali najini starši, ki so vse skupaj opazovali iz hišice na prekmurskem bregu. Res je bil prizor kot iz filma.« Slavje so nadaljevali pozno v noč. »Tega dne ne bom pozabila nikoli v življenju,« še pristavi Monika.

ddbac7d89135e24e4a005c9a03e231bc
Foto Tanja - www.poroka.si
Poročni dan je bil tak, kot sta si ga želela.


Tako sta začela priprave na njun sanjski dan, ki bo, kot pravita, za vedno živel v njunih srcih. »Ko sva se poročila, sem pod srcem že nosila hčerko.« Želela sta si pravo tradicionalno poroko in si tako tudi pripravila. »Dan prej sem odšla domov v Stročjo vas in tam prespala. Naslednji dan me je iskal ženin, a ni me dobil zlahka,« se pošali. Po opravljenih nalogah so se odpravili do gradu v Murski Soboti, kjer sta zaročenca doživela "šok": »Do zadnje minute sva čakala prstane, že sva se prestrašila, da se sploh ne bova mogla poročiti, a na srečo nama je uspelo.« Njun dan so nadaljevali v Panonski vasi do jutranjih ur, najbolj pa se je obema vtisnila v spomin Jožkova sestra. »Prišla je na oder in zapela enako pesem kot ob zaroki,« nostalgično zaključuje Monika.

973c6fba744f22897a9ae833d8edf19b
Foto Tanja - www.poroka.si
Monika in Jožek Špilak.


81563f719320cb59aae6c41b66a3e00e
Foto Tanja - www.poroka.si
Poročni dan je bil tak, kot sta si ga želela.

monika špilak jožek špilak rekla je da poročna zgodba ljubezen
Kaj zdaj berejo drugi