Cilj projekta Pot do lokalne hrane je naučiti mlade, zakaj je pomembno uživati lokalno pridelano hrano, kakšne so prednosti lokalne hrane in kako jesti zdravo.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(Senčna stran praznika dela) Država ne spoštuje svojih delavcev, stavka belih ovratnikov v posmeh socialni državi
V senci številnih dogodkov ob 1. maju, ki kažejo na priljubljenost praznika dela med ljudmi, se je odvijala več kot stoti dan stavka zdravnikov in zobozdravnikov ter več kot sedemdeset dni stavka operaterjev na številki za klic v sili 112. Od januarja stavkajo še zaposleni na upravnih enotah, ti s 15. majem napovedujejo zaostritev stavke s prekinitvijo dela s srede na vse delovne dni in na opravljanje samo nujnih nalog.
Ob vseh pridobitvah projekta, v katerega so se prijavili na Osnovni šoli Puconci, pa to ne bo vse; za otroke bodo pripravili številne delavnice, ki bodo ozaveščale o prednostih lokalno pridelane hrane in o tem, da si najbolj cool, če si hrano pripravljaš sam. Če je pa domača, pa si sploh največji frajer.
"Danes nam ne sme biti vseeno, kakšno hrano uživamo; lokalno pridelana hrana pa so živila z veliko višjo hranilno vrednostjo. V Sloveniji imamo veliko srečo, da lahko dobimo veliko kakovostne lokalno pridelane hrane ter je veliko pridelovalcev in trgovin, ki jo ponujajo," je povedal ravnatelj Osnovne šole Puconci, Štefan Harkai, ki je tudi sam poprijel za lopato.
##YOUTUBE-https://youtu.be/kog0DipFqPk{/youtube_center_ozko}
S kupovanjem lokalnega, je dodal, naredimo tudi nekaj za okolje in čisto naravo.
Ob delovni akciji ob osnovni šoli, pri kateri so naredili visoke grede, je tudi župan Ludvik Novak povedal, da sicer živimo v času, v katerem je vodilo denar, a meni, da ne smemo gledati le na ceno: "Le zdrava hrana nam omogoča zdravje, varovati pa moramo tudi našo Zemljo."
Dogodek so na šoli pripravili ob Dnevu Zemlje.
{youtube_center_ozko}https://youtu.be/lKVO-Wf2M40##