vestnik

(FOTO) Černelavci: Šest navijačev Gorice končalo v lisicah 

ABE, 11. 11. 2018
Vestnik.si
Policisti so novogoriške navijače zadržali v Černelavcih.
Črna kronika

Včerajšnja tekma med Muro in Gorico je veljala za velik varnostni zalogaj, kar se je naposled potrdilo. Policisti so morali posredovati že pred tekmo v Černelavcih. Šest pripadnikov navijaške skupine Terror Boys so pridržali, proti 18 pa izrekli prepoved prihoda na tekmo. 


Murskosoboška policija je opisala podrobnosti včerajšnje policisjke akcije v Černelavcih, ko so zadržali člane navijaške skupine Terror Boys, ki so potovali na tekmo z Muro v Fazanerijo. Kot je sporočila Suzana Rauš s policije, so se gostujoči navijači na tekmo odpravili s tremi kombiniranimi vozili v spremstvu dveh policistov: "Glede na dogovor, da se bodo zaustavili na počivališču avtoceste, se je do tja pripeljalo le eno vozilo, dve vozili pa sta zapustili avtocesto in bili s strani policistov izsledeni na relaciji Gornja Radgona-Petanjci.Ob 13.45 uri so bili navijači zaustavljeni v naselju Černelavci."
A se je kmalu zapletlo.Kombija sta se namreč poskušala izogniti policijski kontroli, ki bi ju pospremila na stadion. Takoj po začetku postopka so gostujoči navijači žalili policiste in niso upoštevali njihovih opozoril in zakonitih ukazov ter ob ugotavljanju identitete niso hoteli izročiti osebnih dokumentov.


Policisti lahko nasilnim skupinam preprečijo dostop do športne prireditve, tistim navijačem, ki so bili v preteklosti že kaznovani zaradi kršitev na tekmah, pa lahko prepovejo ogled športne prireditve. Policisti lahko izrečejo prepoved udeležbe na športni prireditvi obiskovalcem, ki jih zalotijo pri kršenju javnega reda in miru ter za katere obstoji verjetnost, da bodo kršitev ponovili. Če kaznovani navijač vseeno pride na tekmo, ga čakata globa in odredba, da jo mora nemudoma zapustiti, policist pa bo navijača lahko pridržal do konca tekme. Posamezniku, proti kateremu bo policija zaradi neupoštevanja prepovedi udeležbe na športnem dogodku posredovala dvakrat, lahko preiskovalni sodnik odredi javljanje na policijski postaji ob začetku nadaljnjih prireditev. Policija lahko izreče tudi prekinitev potovanja ali prepoved dostopa do tekme tistemu, ki bo že med potjo razgrajal, kar se je tudi včeraj zgodilo.


"Policisti Posebne policijske enote so zoper šest navijačev zaradi neupoštevanja ukazov, nedostojnega vedenja do policistov, ker niso hoteli izročiti dokumentov, prav tako so postajali agresivni, zaradi vzpostavitve javnega reda uporabili prisilna sredstva in zoper njih odredili pridržanje do zaključka nogometne tekme. Zoper te navijače je bilo izdanih šest plačilnih nalogov. V vozilu je bilo najdeno tudi pirotehnično sredstvo, bakla. Na podlagi vseh navedenih ukrepov je bil zoper vseh 18 navijačev izrečen ukrep prekinitev potovanja na športno prireditev. Eni osebi pa je bil izrečen ukrep prepovedi udeležbe na športni prireditvi," je policijske ukrepe povzela tiskovna predstavnica murskosoboške policije.
Pri varovanju tekme je sicer sodelovalo okoli 120 ljudi, od tega blizu 70 policistov, vpoklicana je bila tudi posebna policijska enota, ki je še posebej izurjena za obvladovanje kočljivih situacij, kot je bila očitna ta v Černelavcih.

68724c751d98ae971399063e73d50c53
Vestnik.si
Policisti so novogoriške navijače zadržali v Černelavcih.


Spor med navijaškima skupinama Black Gringos in Terror Boys ima že dolgo brado, nazadnje je do vroče krvi prišlo 31. oktobra, ko je bilo v Fazaneriji pokalno srečanje med Muro in Gorico. Takrat so goriški navijači po ukazu policije morali stadion zapustiti.

f71cab14997ddde3b0fb7b851523c4c3
Vestnik.si
Policisti so novogoriške navijače zadržali v Černelavcih.


Preberite: Policisti preprečili navijaški spopad

2c281b4c895656521516e0b6ef8ef561
Vestnik.si
Policisti so novogoriške navijače zadržali v Černelavcih.

Preberite tudi: Se spet obeta napeta sobota?

Vestnik.si
Policisti so novogoriške navijače zadržali v Černelavcih. 
temno navijači pretep policija akcija