vestnik

Janša in Orban v Lendavi, srečanje tudi z manjšino   

Majda Horvat, 10. 5. 2018
Bernadett Szabo
Madžarski predsednik Viktor Orban bo obiskal Slovenijo. 
Aktualno

Madžarski premier in predsednik stranke Fidesz Viktor Orban ter prvak stranke SDS Janez Janša bosta v Lendavi izrazila podporo regijskim kandidatom SDS.

Viktor Orban, predsednik madžarske vlade in stranke Fidesz ter podpredsednik CDI, bo jutri prišel v Lendavo. Skupaj z Janezom Janšo, predsednikom SDS, bosta sodelovala na mali konvenciji, predstavitvi pomurskih kandidatov stranke SDS za državnozborske volitve.


9a596065f91f80e5468d051b67b7b7db
Sašo Bizjak
Maribor - volilni kongres stranka SDS - Janez Janša in Viktor Orban Fotografija Saso Bizjak


Dogodek bo med 16. in 17. uro v lendavski gledališki in koncertni dvorani, uro pred tem pa se bo predsednik madžarske vlade srečal še s predstavniki manjšine. Ali so po dogodku predvidena še kakšna neformalna srečanja ni znano. Napovedani dogodek že vzbuja veliko pozornosti v lokalnem prostoru, saj se bo visok obisk zgodil v času volilne kampanje.

5c6aaaae1df21ddd2978f55ceea0f5b0
Saso Bizjak
Maribor - volilni kongres stranka SDS - Janez Janša in Viktor Orban Fotografija Saso Bizjak

Orban pa se bo jutri zvečer udeležil tudi volilne konvencije stranke SDS v dvorani Golovec v Celju, na kateri se bopredstavila celotna ekipe kandidatov SDS za državnozborske volitve. Tu bo skupaj z Janšo invodjem poslanske skupine Evropske ljudske stranke v evropskem parlamentu Manfred Weber tudi osrednji govorniki.

janez janša viktor orban madžarski predsednik