vestnik

Odziv Štumpfa: "Ni oblasti in iniciative, ki bi meni komandirala mojo vest in odločanja"

Vestnik, 21. 5. 2019
Nataša Juhnov
Škof Peter Štumpf. 
Aktualno

Murskosoboški škof Peter Štumpf je podal odziv na včerajšnje dogodke in na novinarsko konferenco civilne iniciative Dovolj.je

Štumpf se je na svojem Facebook profilu odzval na očitke civilne iniciative Dovolj.je, ki so na včerajšnji tiskovni konferenci dejali, da se škof ne drži dogovora v primeru spolnih zlorab.
Zapisal je:
"Škof Štumpf se ne drži dogovorjenega glede spolnih zlorab...
Tako so povedali člani civilne iniciative Dovolj je in tako o tem poroča Domovina.
Na zahtevo civilne iniciative Dovolj.je sem v ponedeljek,18. marca 2019, podal prijavo policiji primer dveh duhovnikov, obtoženih spolnih zlorab. To sem storil preko Ekspertne skupine za reševanje spolnih zlorab pri SŠK, ki je prijavo podala višjemu kriminalističnemu inšpektorju na Republiški generalni upravi policije in sicer štiridni pred iztekom roka za prijavo, ki mi ga je določila civilna iniciativa Dovolj je.
Najbrž je civilna iniciatva Dovolj.je razočarana, da tega nisem storil osebno, ampak preko Ekspertne skupine za reševanje spolnih zlorab pri SŠK.. No, tudi civilna iniciativa Dovolj.je uporablja novinarje in domnevne žrtve, da javno razkrivajo domnevno krive duhovnike. Zakaj pa civilna iniciativa Dovolj.je sama zoper domnevno krive duhovnike ne vloži ovadbe na policijo? Zakaj to morajo delati škofje? Gre za test škofovske verodostojnosti ali pa za poskus ločevati škofe od duhovnikov?
Vsa čast civilni iniciativi Dovolj.je, dokler dela strokovno, pošteno in dobronamerno.
Sporočam pa, da je ni oblasti in iniciative na tej Zemlji in pod Zemljo, ki bi meni komandirala mojo vest in odločanja, ki so povezana z njo ter načine ukrepanja, pa tudi če gre za spolne zlorabe. Glede tega sem "muko mučil" in jo še, zato tudi zame velja: Dovolj je!!!



peter štumf murskosoboški škof spolne zlorabe
Kaj zdaj berejo drugi