vestnik

Neuradno: ZKTŠ Murska Sobota mora delavki plačati odškodnino

Andrej Bedek, 14. 2. 2019
Nataša Juhnov
Brigita Perhavec je direktorica ZKTŠ Murska Sobota.
Aktualno

Zavod za kulturo, turizem in šport (ZKTŠ) Murska Sobota bo po neuradnih informacijah moral nazaj zaposliti delavko, s katero po preteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ni sklenil pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas. Sodišče je domnevno še razsodilo, da delavki pripada odškodnina, ta naj bi bila vsaj 30 tisoč evrov. 

Zavod za kulturo, turizem in šport (ZKTŠ) Murska Sobota mora po neuradnih informacijah delavki, s katero v zavodu v začetku letu 2017 niso sklenili pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas, plačati odškodnino in jo tudi vzeti nazaj v službo. Odločitev sodišča je domnevno že pravnomočna – delavka naj bi bila tako že dobila sklep delodajalca o vrnitvi na delovno mesto v ZKTŠ Murska Sobota. Delavka, ki je bila v zavodu dve leti zaposlena za določen čas, nato pa v začetku leta 2017 pristala na cesti, je ZKTŠ Murska Sobota tožila, ker ji ta domnevno po preteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas ni ponudil pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas. Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani je po neuradnih informacijah razsodilo, da naj bi bila že pogodba o zaposlitvi za določen čas nezakonita, saj bi domnevno delodajalec moral delavko že v času, ko jo je zaposlil za določen čas, zaposliti za nedoločen čas. Sodišče je domnevno še razsodilo, da delavki pripada odškodnina, ta naj bi bila vsaj 30 tisoč evrov. Gre namreč za izplačilo plač in ostalih dohodkov z obrestmi vred od začetka leta 2017 in do danes, do katerih je delavka upravičena, ker jo delodajalec po preteku pogodbe za določen čas ni zaposlil naprej za nedoločen čas.



O okoliščinah sodne odločbe smo poizvedovali pri Mestni občini Murska Sobota, kjer so odgovorili, da so naša vprašanja posredovali direktorici ZKTŠ Murska Sobota Brigiti Perhavec. Perhavčeva, ki je tudi svetnica murskosoboškega občinskega sveta, pa je sporočila, da bo odgovore na vprašanja poslala danes popoldne, ker je, kot je zapisala v sporočilu po elektronski pošti, "ves dan zasedena z neodložljivimi zadevami."

Nataša Juhnov
Sodišče je razsojalo v primeru ene od odločitev Zavoda za kulturo, turizem in šport (ZKTŠ) Murska Sobota. 
ZKTŠ Murska Sobota MOMS sodišče delavka