vestnik

Na Stari Gori dobili prostor za degustacije, promocije, predstavitve in prireditve

Vida Toš, 5. 7. 2018
Ludvik Kramberger
Turistično promocijski center Stara Gora je odslej v kletnih prostorih stare osnovne šole.
Aktualno

Turistično promocijski center Stara Gora je v kletnih prostorih stare osnovne šole

Pred dnevi so v kleti bivše osnovne šole na Stari Gori svečano odprli Turistično promocijski center.


Ta je bil urejen v okviru operacije, prijavljene na prvi javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Apače, Gornja Radgona, Križevci, Ljutomer, Radenci, Razkrižje, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej v letih 2016 – 2018. Preko tega so Občina Sveti Jurij ob Ščavnici in partnerji pridobili nepovratna sredstva iz podukrepa Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, v višini 69.768,91 EUR.

55a990b7f1011a6bf0b4a7ae192ecc7c
Ludvik Kramberger
V trgovini z lokalnimi proizvodi so na voljo izdelki lokalnih ponudnikov.


V okviru tega so uredili trgovino z lokalnimi proizvodi ter večnamenski prostor, primeren tudi za degustacije, promocije, predstavitve, prireditve in druge dogodke, pa tudi za umestitev lokalnih proizvajalcev – ponudnikov v turistično promocijski center.

c49907e293e912359fe0ad6a938bf758
Ludvik Kramberger
Turistično promocijski center Stara Gora je odslej v kletnih prostorih stare osnovne šole.


Pri operaciji je poleg Občine Sveti Jurij ob Ščavnici sodelovalo še 8 partnerjev: SG Senekovič proizvodnja, trgovina in storitve, Boštjan Roškar, Ema Lančič in Marjan Kosi, vsi so nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Partnerji so še Černel Simon, Kolmanič Slavko, Čebelarsko društvo Sveti Jurij ob Ščavnici in Turistično društvo Sveti Jurij ob Ščavnici. Vsi partnerji so lokalni ponudniki, njihovi izdelki pa bodo na voljo v trgovini z lokalnimi proizvodi.


Občina Sveti Jurij ob Ščavnici je bila zadolžena za izvedbo gradbenih del na objektu, torej za obnovo kleti, ter izvedbo strojnih in elektro inštalacij, obrtniških del in osnovne opreme, partnerji pa so financirali nakup prodajnih regalov za trgovino. Turistično društvo je financiralo izdajo promocijske zgibanke.

Ludvik Kramberger
Turistično promocijski center Stara Gora je odslej v kletnih prostorih stare osnovne šole.
Stara Gora Turistično promocijski center
Kaj zdaj berejo drugi