vestnik

(VIDEO) Muraši remizirali z Ukrajinci, Rusi prihajajo 

ABE, 6. 2. 2019
NŠ Mura
Luka Bobičanec se počasi vrača po poškodbi.
Šport

Moštvo iz Fazanerije pred nadaljevanjem nogometnega plesa na pripravah v Turčiji. Na prvi prijateljski tekmi od štirih remi z ukrajinskim prvoligašem Chornomorets Odesa (0 : 0). V torek tekma proti moskovskemu Spartaku. 

ea295366756e54c7fb469d05444ae008
NŠ Mura
Muraši so se solidno kosali z Ukrajinci. Jutri pa nad Poljake.


Dva tedna bodo nogometaši Mure preživeli v Turčiji (letovišče Side) in opravili osrednje priprave za spomladanski del sezone. Z dunajskega letališča je v Antalyo odletelo 28 nogometašev, v odpravi je tudi sedem igralcev iz mladinskega moštva. Črno-beli bodo v Turčiji opravili niz treningov in odigrali štiri pripravljalne tekme. Prvo so danes z ukrajinskim prvoligašem Chornomorets Odesa. Muraši so pričeli v postavi: Obradović (vratar), Karničnik, Peričić, Maruško, Šturm, Kozar, Kouter, Horvat, Maroša, Perčić in Sirk. V drugem polčasu so priložnost za igro dobili Žižek, Rebernik, Sočič in Ćerimagić. Tekmo so zaradi zdravstvenih težav izpustili Lorbek, Šporn, Kous in Šušnjara, so sporočili iz kluba.Bobičanec še ni pripravljen za tekme, lažje težave s poškodbami imata tudi Pucko in Gorza

c083871178aa178fa6f80337021feaf5
NŠ Mura
Črno-beli bodo v Turčiji opravili niz treningov in odigrali štiri pripravljalne tekme.


V prvem polčasu je igra predvsem potekala med kazenskima prostoroma. Muraši so dvakrat poskušali po udarcu iz kota, obakrat je šlo za uigrano akcijo. Ukrajinci so v 11. minuti po predložku z desne strani in strelu z glavo zadeli prečnik Obradovićevih vrat. Tudi v nadaljevanju raztrgana igra. V 69. in 74. minuti sta sicer padla zadetka Ukrajincev, a sta bila oba razveljavljena zaradi nedovoljenega položaja. V 82. minuti pa je izvrstno posredoval vratar črno-belih. Mura si je v drugem polčasu priigrala nekaj (pol)priložnosti. Med drugim je z glavo v 78. minuti poskušal Peričić. V četrtek bil morala biti na sporedu tekma z vodilnim poljskim drugoligašem Rakowom, a so jo Poljaki odpovedali. Ogrevanje v Turčiji, živo srebro se povzpne tudi do 20 stopinj, se bo končalo prihodnji četrtek s srečanjem s kazahstansko ekipo Atyrau.
Posnetek tekme

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/xSIPMmL6CGM##


28449c4cb1e3f634d1461830e918ec23
NŠ Mura
Nik Lorbek je tekmo proti Ukrajincem izpustil.


Trenirati je končno začel tudi Luka Bobičanec, ki okreva po poškodbi, vrhunec za mlado črno-belo moštvo pa bo gotovo torkova tekma z moskovskim Spartakom. Klub, ki bo aprila praznoval 97 let obstoja, je ena od nogometnih institucij ne le v Rusiji, ampak kar na zemeljski obli. Klub je ime dobil po sužnju, vodji velikega upora proti Rimljanom, ker pa je bila dolga leta Spartakov sponzor tovarna, ki je predelovala in pakirala mesne proizvode, so mu navijači dali vzdevek Meso. Ime je priljubljeno še danes, na domačih srečanjih navijači mahajo z rdeče-belimi zastavami, na katerih so podobe prašičev. Navijaški vzklik je: »Kdo smo mi? Mi smo Meso!«


Spartakiz Moskve, ki je po prvem delu domačega prvenstva na četrtem mestu na lestvici s šestimi točkami zaostanka za vodilnim Zenitom, je včeraj odigral prijateljsko srečanje z Mariborom (1 : 1). Mimogrede: Transfermarkt moskovsko moštvo ocenjuje s 104 milijoni vrednosti, Muraše pa s 3,6 milijoni evrov.

26becea1c4bd3c3ec8e1da779e9ac988
NŠ Mura
Nogometno igrišče v Murini pripravljalni turški bazi.

Torkovo prijateljsko srečanje bosta v živo spremljala Robert Kuzmič, od leta 2015 eden najbolj zaslužnih za prehod Mure med nogometne prvoligaše, in Anton Hozjajnov, ruski poslovnež in goreč navijač Spartaka. Hozjajnov je aktivno vpet v nogometno zgodbo kluba iz Kopališke 45; Kuzmič ga je spoznal, ko ga je službena pot pred leti vodila v Moskvo.

1532a1c778f3d49a0a0aeadb3f439f8c
NŠ Mura
Ante Šimundža:»Pomemben je vsak dvoboj. Marsikdo govori, da je zadnja prijateljska tekma pred nadaljevanjem sezone generalka. Za nas so celotne priprave generalka.«

»Pomemben je vsak dvoboj. Marsikdo govori, da je zadnja prijateljska tekma pred nadaljevanjem sezone generalka. Za nas so celotne priprave generalka,« pa v svojem slogu o tekmah v Turčiji razmišlja Ante Šimundža, strateg črno-belih. Medtem ko se igralci v toplih krajih potijo, doma že tečejo priprave za prvo srečanje pod žarometi, to bo tekma z Domžalami, ki bo po tekmovalnem sporedu prve lige v soboto, 2. marca, predvidoma ob 17. uri. Naslednja tekma v Fazaneriji bo tekma s Krškim 16. marca – za obe tekmi doma že lahko kupite vstopnice v predprodaji. Za uvod pa Mura 23. februarja ob 17. uri gostuje v Mariboru.

NŠ Mura
Muraši so na pripravah dobro razpoloženi. 
mura Spartak Moskva priprave turčija Ante Šimundža