vestnik

Terme Vivat: "To je poden od podna" 

Vestnik.si, 16. 7. 2018
Nataša Juhnov
Metod Grah: "Žal skrajneži gonjo, ki je nastala po objavi, nadaljujejo, in pri tem sodelujejo celo mediji."
Aktualno

Poslanec SDS je pozval k bojkotu Term Vivat. Direktor Metod Grah: "Se v Sloveniji tudi temnopolti ljudje ne bi smeli kopati v bazenih, kjer se kopamo mi?"

"V čem je tu težava? To, kar se dogaja, je poden od podna. Slovenski turizem ima določeno strategijo razvoja turizma in zato smo bili vsaj petkrat skupaj z državnim vrhom v Dubaju in Savdski Arabiji. Danes, ko k nam prihajajo ti gosti, pa se mi zgražamo. Edini zdraviliško-kopalni kompleks smo v Sloveniji, ki imamo za tovrstne goste ločene kopalne prostore. Pravkar pri nas dopustuje ena družina iz Savdske Arabije, članica njihove družine pa je pomotoma zašla v drug prostor, namenjen ostalim gostom. Pri tem jo je druga kopalka fotografirala in fotografijo objavila na Facebooku.


"To je arabska kultura, to so kopalke, to niso rjuhe, kot to poimenujejo komentatorji pod objavami. Tudi, če pogledamo s higienskega vidika, je to bolj čisto, kakor, ko denimo v vodo odpadajo koža in lasje. To pravijo celo strokovnjaki. Pri vsem tem pa me še najbolj skrbi, kakšen narod smo mi Slovenci, kako smo lahko tako nestrpni, prav tako vi novinarji, ki se s tem ukvarjate. Se v Sloveniji tudi temnopolti ljudje ne bi smeli kopati v bazenih, kjer se kopamo mi? To gospo, ki je naredila fotografijo, smo poklicali in ji povedali, da je neupravičeno snemala v naših prostorih. Gospa je spoznala, da je naredila napako, in se je družini opravičila tako v arabskem kot v angleškem jeziku, fotografije pa umaknila s Facebooka. Žal skrajneži gonjo, ki je nastala po objavi, nadaljujejo, in pri tem sodelujejo celo mediji."
Tako se je odzval direktor Term Vivat Metod Grah na dogodke, ki so sledili, potem ko so pretekli četrtek na spletni strani časopisa Demokracija objavili fotografije njihove gostje iz Savdske Arabije, popolnoma oblečene med kopanjem. Objavo so potem v soboto še povzeli na portalu Nova24. Poslanec državnega zbora Žan Mahnič iz stranke SDS pa je včeraj nato na svojem Twitter računu povzal k bojkotu Term Vivat.


13e609fa8b194ac2cd9e4d32a23d9058
Nataša Juhnov
Kopalka se je arabski gostji opravičila.

metod grah Žan Mahnič terme vivat arabija