vestnik

Deložacija Hotela Diana spet prestavljena 

T. M., 9. 7. 2019
Aleš Cipot
Hotel Diana
Aktualno

Jutri bi moralo priti do izpraznitve prostorov hotela v središču Murske Sobote, ki jih uporablja družba Hotel Diana, vendar je bila deložacija spet prestavljena.

Do izpraznitve prostorov hotela bi moralo priti že pred tremi meseci, a je takrat okrajno sodišče v Murski Soboti ugodilo predlogu dolžnika-družbe Hotel Diana in izvršbo preložilo za tri mesece. S tem je želelo sodišče, ki je v obrazložitvi sklepa izrazilo skrb za posledice, ki bi nastale, če bi 50 zaposlenih v družbi Hotel Diana izgubilo zaposlitev, podjetju omogočiti, da v tem času samo odkupi stavbo ali pa da zaključi poslovanje v njej. Lastnik stavbe-ljubljanska družba Heta Asset Resolution, si prizadeva za njeno izpraznitev in prodajo, kupca naj bi že imeli, nazadnje pa so za objekt želeli iztržiti 1,8 milijona evrov.
Tokratse je vodstvo družbe pred deložacijo rešilo z novim pravnim manevrom, zahtevali so odstranitev sodnega izvršitelja, sodišče je njihovo pritožbo zavrnilo, vendar so s tem spet pridobili osem dni, dokler sklep sodišča ne bo pravnomočen, prav tako se lahko na odločitev sodišča še pritožijo, kar pomeni, da glede na dejstvo, da so pred vrati sodne počitnice, ni pričakovati, da bi do deložacije prišlo pred koncem poletja.

Več v novem Vestniku.
hotel Diana