vestnik

Delovna akcija pomagala prekmurski družini

I. B., 22. 5. 2019
Arhiv Delovne akcije
Takšna je bila kopalnica pred prenovo.
Popularno

Ekipa iz oddaje Delovna akcija, ki jo vodi Ana Praznik in v kateri prenavljajo stanovanja in hiše družinam, ki so se znašle v težkih življenjskih situacijah, se je v minulem obdobju mudila tudi v naših koncih. 

V zadnji epizodi oddaje so ustvarjalci presenetili družino Tirovič v Dokležovju. Kot smo lahko videli in slišali, je družino v Delovno akcijo prijavil 13-letni Alen z željo, da želi staršema omogočiti boljše življenje. Voditeljica oddaje je Alena presenetila na treningu juda, nato pa sta se skupaj odpravila do domače hiše. Skupaj z očetom Tarikom in mamo Nerzano so nato pojasnili, da so se po tem, ko je oče zaradi hude sladkorne bolezni izgubil službo in posledično ni mogel plačevati najemnine za stanovanje, preselili v bivši hlev, ki so si ga preuredili. Živeli so na 16 kvadratnih metrih, v enem prostoru, kjer so imeli tako kuhinjo kot dnevni in spalni prostor. Tarik zaradi zdravstvenih težav ne more pridobiti zdravstvenega potrdila, zato se tudi ne more zaposliti. Dom so si urejali sproti, po lastnih zmožnostih. Kot sta v oddaji dejala starša, je Alen zelo potrpežljiv, ni nehvaležen, in če staršema kdaj zmanjka denarja za kruh ali mleko, vedno prispeva svoje prihranke. 


e94c52b382b9fe42374d1c11f5b08ff2
Arhiv Delovne akcije
Prostor pred prenovo.


Ko je družina že mislila, da se delavci zaradi obsežnosti del ne bodo lotili prenove njihove hiše, so doživeli prijetno presenečenje. Voditeljica jim je razkrila, da jim bo Delovna akcija izpolnila veliko željo. Delavci so se tako v prvi epizodi lotili dela. Alenu so pričeli urejati podstrešno sobo, novo spalnico bosta dobila tudi starša, hišo bodo izolirali in povsem na novo opremili. Kot smo še lahko izvedeli, se Alen ob judu ukvarja tudi že s programiranjem, ima pa tudi jasno izdelan cilj za prihodnost. S službo in plačo želi staršema povrniti za vse, za kar sta se starša žrtvovala zanj. So pa Tirovičevi zase dejali, da so srečna in povezana družina, ki je sicer brez denarja in bogastva, ampak največje bogastvo nosijo v srcu. 


Družina se je po dobrih novicah za nekaj dni izselila iz hiše, kakšen bo izgled prenovljene, pa gledalce čaka v prihodnji epizodi. 


Ustvarjalci oddaje pa so še sporočili, da še vedno zbirajo tudi sredstva za pomoč družini. 

Zbirajo se tudi sredstva za pomoč družini:
Donacije zbirajo na TRR Zveze prijateljev mladine Moste Polje
TRR: SI56 3300 0000 1303 865
Sklic: 640-28
Addiko Bank, BIC: HAABSI22
Koda: CHAR
Namen: Humanitarna pomoč družini
Arhiv Delovne akcije
Družina je živela na 16 kvadratnih metrih. 
Delovna akcija pomoč družini Dokležovje
Kaj zdaj berejo drugi