vestnik

Balažek ne bo več kandidiral, vrača se Slana 

T. M., 10. 10. 2018
Nataša Juhnov
Anton Balažek
Aktualno

Lendavski župan Anton Balažek ne bo kandidiral za župana na letošnjih lokalnih volitvah, na listi stranke DeSUS pa se bo potegoval za članstvo v občinskem svetu.

Kot so zapisali na spletni strani občine, je Balažek svojo odločitev sporočil na tradicionalnem pikniku stranke DeSUS.


"Odločitev sem sprejel že pred štirimi leti, ko sem povedal, da je to moj zadnji županski mandat. Počaščen sem, da so mi volivci zaupali štiri mandate in 16 let županovanja v občini Lendava. Storil sem vse, kar sem znal in zmogel, da bi občina dobro opravljala svoje poslanstvo in se razvijala. Na opravljeno delo sem ponosen. Uspeli smo s trdim delom, znanjem in sodelovanjem. Hvala vsem, ki ste me pri tem podpirali, mi stali ob strani in mi zaupali," je povedal Balažek.

808829284d9b5bc934a0ec72687de966
Nataša Juhnov
Anton Slana.

Se pa v volilni boj podaja nekdanji župan Sv. Jurija ob Ščavnici Anton Slana. »V štiriletnem mandatu se realizira vsaj 12 milijonov evrov. Ni vseeno za kaj se porabijo. Poglavitna je racionalna ter dolgoročno razvojna poraba,« pravi Slana, sicer zaposlen kot kmetijski pospeševalec. Slana je občino vodil že tri mandate. Kandidaturo je, kot smo že poročali, napovedal tudi sedanji župan Miroslav Petrovič.

Neznan
Anton Slana
lokalne volitve